چرا تلویزیون کانال یابی نمی کند

امروزه با وجود تلویزیون های دیجیتال تصاویر زیباتر و امکانات بیشتری برای تماشای برنامه ها و فیلم ها در اختیار کاربران قرار دارد. با این دستگاه های پیشرفته و مدرن کانال ها یا شبکه های متعدد و برنامه های متنوع به راحتی در مقابل چشمان ما قرار می گیرد. اما گاهی اوقات و به دلایل مختلف تنظیمات کانال این جعبه های جادویی از بین رفته تلویزیون کانال یابی نمی کند و ما باید به دنبال راه حلی برای رفع این مشکل باشیم 

یادگیری نحوه تنظیم تلویزیون برای دسترسی به شبکه ها برای افرادی که به تازگی دستگاه جدیدی خریده اند نیز لازم و ضروری است.
در این مطلب قصد داریم درباره تنظیمات کانال برندهای مختلف تلویزیون، دلایل از دست رفتن کانال ها و موضوعاتی از این قبیل بپردازیم و به سوالاتی مثل چرا تلویزیون کانال یابی نمی کند جواب دهیم.

ضمن اینکه باید اضافه کنیم اگر برند تلویزیون شما سامسونگ است و بعد از انجام این مراحل کانال یابی حتما با شخصی که در تعمیر تلویزیون سامسونگ مهارت دارد در میان بگذارد

چرا تلویزیون کانال یابی نمی کند؟

کانال یابی در تلویزیون های دیجیتال به دلیل پیشرفته بودن سیستم به راحتی امکان پذیر است؛ اما گاهی اوقات این تنظیمات به دلایل مختلفی دچار اختلال می شود. به عبارت دیگر با وجود اجرای درست دستورالعمل باز هم کانال یابی انجام نمی شود. در هنگام بروز چنین مشکلاتی باید بخش های دیگری را مورد بررسی قرار دهیم که در ادامه مطلب به آنها می پردازیم.

عدم تنظیمات درست آنتن

یکی از مهمترین دلایلی که کانال یابی تلویزیون به درستی انجام نمی شود، تنظیمات نادرست آنتن است. اگر آنتن که مهمترین عامل ارتباطی تلویزیون و سیگنال ها است در جهت درستی قرار نداشته باشد دریافت سیگنال به خوبی انجام نمی شود. تلویزیون هم به دلیل عدم دریافت سیگنال قابلیت یافتن کانال ها را از دست می دهد.

در هنگام بروز چنین مشکلی روی نمایشگر دستگاه عبارت «سیگنال موجود نیست» یا “No Signal” به نمایش در می آید. پس برای برطرف کردن مشکل ابتدا آنتن را تنظیم کنید و سپس کانال یابی را انجام دهید.

استفاده از آنتن نامناسب و سایر دلایل مربوط به آن

علاوه بر تنظیمات نادرست آنتن، موارد دیگری نیز موجب عدم ارسال درست سیگنال های رادیویی به دستگاه می شود. برخی از این موارد عبارتند از: 

  • استفاده از آنتن غیراستاندارد یا خرابی و شکستگی بخشی از آن
  • نامناسب بودن محل استقرار آنتن
  • شل شدن محل اتصال فیش آنتن به پریز یا تلویزیون

استفاده از آنتن نامناسب

ذخیره نشدن کانال ها در تلویزیون

گاهی اوقات کانال یابی تلویزیون به درستی انجام می شود ولی ذخیره آنها صورت نمی گیرد. به این ترتیب کاربر امکان دسترسی به شبکه ها را ندارد.

جهت برطرف کردن این مشکل باید تنظیمات تلویزیون را تغییر دهید. به این صورت که در هنگام جستجوی کانال ها تنظیمات Turning را روی گزینه Antena یا Air قرار دهید. با این تغییر کوچک، مشکل عدم ذخیره کانال برطرف می شود.

هنگ کردن برنامه ها یا قفل شدن آنها

یکی دیگر از دلایل عدم کانال یابی تلویزیون هنگ کردن برنامه ها در هنگام جستجوی کانال است. در برخی موارد کیفیت سیگنال و نوار قدرت پر شده و جستجوی شبکه با مشکل رو به رو می شود.

در هنگام بروز این مشکل عملیات جستجوی کانال را لغو کرده و آن را به زمان دیگری موکول کنید.  

به وجود آمدن مشکلات فنی در تلویزیون

مشکلات فنی معمولا در تلویزیون های سالم به وجود نمی آید. به همین جهت مشکلات اغلب مربوط به بخش های دیگر است؛ اما اگر پس از بررسی همه نکات مذکور باز هم تنظیمات کانال تلویزیون دچار مشکل است اقدامات زیر را انجام دهید:

  • در بعضی موارد مشکل از برد اصلی دستگاه است. برای برطرف کردن مشکل باید برد تلویزیون را تعویض کنید.
  • اگر تنها مشکل دستگاه مربوط به کانال یابی تلویزیون است؛ پیشنهاد می شود که از یک دستگاه گیرنده دیجیتال استفاده کنید.
  • استفاده از دستگاه مبدل، مشکل دستگاه را برطرف کرده و نیازی به صرف هزینه های اضافی و تعویض قطعات ندارید.

روش های کانال یابی در تلویزیون

همانطور که گفتیم کانال یابی تلویزیون برای دسترسی و مشاهده برنامه کانال ها لازم است. به دو روش دستی و اتوماتیک می توان شبکه های تلویزیون آنالوگ و دیجیتال را تنظیم کرد. هر کدام از این روش ها مزایای خاصی دارند و در موارد لازم مورد استفاده قرار می گیرند. در بخش بعدی به روش کانال یابی دستی می پردازیم.

کانال یابی دستی تلویزیون

کانال یابی تلویزیون به روش دستی

تلویزیون ها به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند و کانال یابی تلویزیون در هر کدام از آنها به روشی خاص صورت می گیرد. در این میان تلویزیون های آنالوگ برای مجهز شدن به سیستم دیجیتال باید به مبدل هایی به نام Set Up Box متصل شوند.

سپس با استفاده از این دستگاه های مبدل تنظیم دستی و خودکار شبکه های تلویزیون امکان پذیر می شود. ابتدا روش دستی تنظیم کانال هر دو نوع تلویزیون را در این بخش و روش خودکار را در بخش برندهای تلویزیون توضیح می دهیم.

  • جهت کانال یابی تلویزیون های آنالوگ گزینه input ریموت کنترل را پس از اتصال مبدل به دستگاه، فشار دهید. گزینه Menu را انتخاب کرده و پس از وارد کردن فرکانس هر شبکه تنظیمات دستی آغاز می شود. در پایان تنظیم هر کانال گزینه OK را از روی ریموت فشار دهید تا کانال ثابت و ذخیره شود.
  • کانال یابی تلویزیون در دستگاه های مجهز به دیجیتال اندکی متفاوت ولی ساده تر است. به این ترتیب که گزینه Setting ریموت را فشرده و سپس گزینه های کانال یابی و کانال یابی دستی را فعال کنید. فرکانس شبکه های مورد نظر را وارد کرده و گزینه جستجو را فعال کنید. لازم به ذکر است که پس از یافتن هر شبکه باید روی گزینه OK کلیک کنید تا کانال ذخیره شود.
بیشتر بخوانید : رایج ترین روش های کانال یابی تلویزیون

دلایل از دست رفتن کانال های دیجیتال

گاهی اوقات کانال یابی تلویزیون صورت گرفته ولی پس از مدتی تنظیمات شبکه های دیجیتال آن از بین می رود. از دست رفتن کانال های دیجیتال به دلایل مختلفی صورت می گیرد که برخی از آنها عبارتند از:

  • انتخاب اشتباه آنتن یکی از مهمترین علل از دست رفتن شبکه های دیجیتال است؛ زیرا باید آنتن را بر اساس فاصله تا برج اصلی تلویزیون تهیه کرد.
  • ضعیف بودن سیگنال دریافتی یکی دیگر از مهمترین دلایل از عدم نمایش شبکه های دیجیتال است.
  • تداخل امواج الکترومغناطیسی مانند امواج 4K اینترنت نیز یکی دیگر از دلایل اختلال در دریافت شبکه های دیجیتال است.
  • یکی دیگر از دلایل مربوط به جابجا شدن تلویزیون از یک منطقه به منطقه دیگر است. این اشکال به دلیل متفاوت بودن سیگنال های تلویزیون از یک منطقه به منطقه دیگر است. جهت رفع مشکل تغییر سیگنال ها، باید کانال یابی تلویزیون را دوباره انجام دهید.

کانال یابی در برندهای مختلف تلویزیون 

کانال یابی تلویزیون در کلیه دستگاه ها به صورت دستی و اتومات انجام می شود. این تنظیمات در تمام تلویزیون ها با برندهای گوناگون به صورت مشابهی انجام می شود ولی تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند. در ادامه مطلب به تنظیمات شبکه در تلویزیون های سامسونگ، ال جی، سونی و دوو به صورت خودکار می پردازیم.

کانال یابی تلویزیون سامسونگ

کانال یابی تلویزیون سامسونگ با پشتیبانی کانال های دیجیتال را می توانید بعد از نصب و اتصال پورت های آنتن به دستگاه انجام دهید. جهت این امر به بخش تنظیمات و سپس Smart Hub بروید.

در این مرحله گزینه Source Menu را انتخاب کرده و وارد بخش تنظیمات کانال شوید. پس از مشاهده لیست و عنوان های Auto Store یا Automatic Scan و انتخاب آنها کانال یابی خودکار آغاز می شود.

هنگامی که عبارت Channel Set Up Complete روی صفحه دستگاه به نمایش در آمد عملیات تنظیم شبکه ها به صورت اتومات به اتمام رسیده است.

کانال یابی تلویزیون ال جی

جهت کانال یابی تلویزیون ال جی به صورت خودکار باید به بخش منو رفته و به قسمت تنظیم کانال ها وارد شوید. در این مرحله یکی از گزینه های Program یا Setup را انتخاب کنید.

گزینه کانال یابی اتومات را در این مرحله انتخاب کرده و منتظر تنظیمات کلیه شبکه ها شوید. پس از اتمام کار جمله ای به نشانه جستجوی صد در صدی کانال ها به نمایش در می آید که نشانه پایان کار است.

روش های کانال یابی انواع تلویزیون

کانال یابی تلویزیون دوو

برای کانال یابی تلویزیون دوو نیز مانند سایر برندها باید به بخش منوی دستگاه رفته و وارد کانال یابی شوید. در این قسمت نوع تنظیمات اتومات را انتخاب کنید.

پس از انتخاب گزینه اتومات، لیستی از شبکه های قابل دسترس برای شما به نمایش در می آید. با فعال کردن این گزینه ها کانال یابی خودکار آغاز شده و پس از تنظیمات کلیه شبکه ها، جمله اتمام کار نمایش داده می شود. در این مرحله کانال یابی به پایان رسیده است. اگر در کانال یابی تلویزیون دوو مشکل دارید توصیه می شود مقاله ” رفع مشکل کانال یابی تلویزیون دوو ” را مطالعه کنید 

کانال یابی تلویزیون سونی

برای کانال یابی تلویزیون سونی به صورت اتومات نیز باید به بخش تنظیمات یا منو رفته که با واژه Home روی ریموت کنترلی مشخص شده است.

در تلویزیون های سونی تنظیمات شبکه های آنالوگ و دیجیتال به صورت دستی و اتومات انجام می شود. این دستگاه ها به دو صورت موج یابی نرمال و موج یابی کامل تنظیمات کانال ها را آغاز می کند. در موج یابی نرمال صرفا کانال های منطقه ولی در موج یابی کامل کلیه شبکه های تلویزیونی قابل دسترس را تنظیم می کند.

پس از مشاهده جمله ای مبنی بر کامل شدن کانال یابی، تنظیمات به اتمام رسیده است.

کانال یابی تلویزیون ایوولی

جستجوی نام کانال در منابع اینترنتی: می‌توانید با جستجوی نام کانال تلویزیونی ایوولی در موتورهای جستجو، اطلاعات مربوط به آن را به دست آورید.

مشاهده لیست کانال‌های موجود در بستر اینترنت: بسیاری از سایت‌های اینترنتی لیستی از کانال‌های تلویزیونی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که با جستجوی کانال ایوولی، می‌توانید اطلاعات مربوط به آن را در این سایت‌ها بیابید.

استاد تی وی مرکز تخصصی تعمیر و عیب یابی تلویزیون

مرکز تعمیر تلویزیون استاد تی وی یکی از گروه های با سابقه همراه با متخصصین ماهر در امر تعمیرات انواع برندهای تلویزیون است.

این گروه با سابقه سی ساله خود دریافته است که مشتریان از تعمیرات در محل تلویزیون های خود استقبال می کنند؛ به همین جهت تلاش می کند که در اسرع وقت تعمیرکاران ماهر خود را به محل مورد نظر اعزام کند. مجموعه استاد تی وی جهت جلب رضایت مشتریان خود گارانتی اصل بودن قطعات تعویضی را نیز به آنها ارائه می دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 13 =