نقد و بررسی تلویزیون OLED

در این مقاله به بررسی تلویزیون OLED از تمامی جنبه های موجود میپردازیم و شما را با تکنولوژی به کار رفته در این محصولات، مزایا و معایب آن ها و … آشنا میکنیم. تلویزیون های OLED دارای به روزترین تکنولوژی موجود در بازار می باشند و فرآیند عملکرد آن ها با تلویزیون های قدیمی تر مثل ال سی دی ها و… کاملا فرق میکند. پس اگر قصد آشنایی با این محصولات یا خرید تلویزیون های OLED دارید در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

تاریخچه تلویزیون OLED

در سال ۲۰۱۲ میلادی کمپانی های بزرگ SAMSUNG و LG برای اولین بار از فناوری او ال ای دی در نمایشگر های خود استفاده کردند و توانستند تلویزیون OLED را تولید کنند. به مرور زمان کمپانی های دیگری نیز به جمع تولید کنندگان این نمایشگر ها اضافه شدند به طوری که امروز به عقیده بسیاری از افراد برترین تولید کنندگان تلویزیون OLED شرکت های سونی و ال جی هستند.کمپانی سامسونگ در ادامه فعالیت های خود نمایشگر های AMOLED و SUHD را جایگزین نمایشگر هایی با پنل OLED کرد.

تلویزیون OLED چیست؟

او ال ای دی ( OLED ) مخفف واژه ی دیود نورگسیل ارگانیک می باشد. نمایشگر تلویزیون OLED از ال ای دی های ارگانیک بسیار کوچکی استفاده میکند که اگر جریان الکتریسیته به این LED ها دسترسی پیدا کند، این قطعات میتوانند از خود نور رنگی ساطع کنند و صفحه نمایشگر را روشن کنند. برای ساخت پنل این تلویزیون ها از میلیون ها لامپ LED استفاده می شود زیرا هر لامپ LED تنها یک پیکسل از میلیون ها پیکسل موجود در پنل تلویزیون های OLED را تشکیل میدهد.

هر کدام از لامپ های به کار رفته در پنل تلویزیون OLED می توانند به تنهایی فعالیت کنند به عنوان مثال، هنگام نمایش تصویر سیاه، لامپ های LED که در منطقه تاریک قرار دارند خاموش میشوند در نتیجه عمق تصویر تاریک در این تلویزیون ها به بهترین شکل ممکن نشان داده میشود. به علاوه تلویریون های اولد از خلوص رنگی بسیار خوبی نیز برخوردار هستند.

تلویزیون اولد چیست

پنل نمایشگر تلویزیون OLED

پنل نمایشگر تلویزیون OLED برای تولید نور و تصویر باید جریان الکتریکی مورد نیاز خود را از طریق موادی به نام مواد الکترولومینسانس عبور دهد. این نمایشگر ها بدون استفاده از نور در پس زمینه خود میتوانند نور تولید کنند. به همین دلیل به پنل تلویزیون های OLED، خود ساطع کننده نیز گفته میشود. از نمایشگر های OLED برای تولید نمایشگر اتومبیل ها، دوربین های دیجیتالی و … نیز استفاده میشود زیرا کیفیت تصویر تولید شده توسط پنل این نمایشگر ها بسیار مناسب است.

طراحی و ساختار تلویزیون OLED

تلویزیون های OLED در کنار بهره مندی از یک پنل قدرتمند و صفحه نمایش با کیفیت از امکانات و طراحی فوق العاده ای برخوردار هستند. کمپانی های تولید کننده این محصولات، وقت بیشتری بر روی طراحی تلویزیون OLED به نسبت سایر تلویزیون ها می گذارند و تلویزیون های OLED را با ضخامت بسیار اندک و طراحی های بسیار جذاب به بازار عرضه میکنند.

در ساختار تلویزیون OLED یک حاشیه بسیار نازک وجود دارد به طوری که بیننده احساس میکند تصویر را بر روی یک شیشه مشاهده می کند و تصاویر نمایش داده شده به قدری طبیعی می باشد که تشخیص آن از واقعیت بسیار سخت است.

طراحی و ساختار تلویزیون OLED

RGB OLED یا WHITE OLED ؟

در تلویزیون هایی که از فناوری RGB OLED استفاده میکنند پیکسل ها از سه رنگ اصلی آبی، قرمز و سبز تشکیل شده است اما تلویزیون های که از تکنولوژی WHITE OLED استفاده میکنند یک رنگ سفید را از فیلتر رنگی عبور میدهند سپس پیکسل ها رنگ های قرمز،‌سبز و آبی را تولید میکنند. تولید تلویزیون های WHITE OLED هزینه کمتری بر روی دست تولید کنندگان می گذارد و تولید این تلویزیون ها در ابعاد بزرگتر راحت تر است.

آیا نمایشگرهای OLED قادر به پخش تصاویر سه بعدی هستند؟

تلویزیون OLED قابلیت پخش تصویر سه بعدی را دارند زیرا پنل های به کار رفته در این محصولات قابلیت پیاده سازی فناوری های مربوط به پخش تصاویر سه بعدی با نام های اکتیو و پسیو را دارند. البته به این نکته توجه داشته باشید که فناوری های مربوط به پخش تصاویر سه بعدی باید از طرف کمپانی های تولید کننده بر روی این محصولات گذاشته شود. به عنوان مثال کمپانی ال جی از فناوری پسیو بر روی تلویزیون OLED استفاده میکند.

همچنین بخوانید: ویژگی های تلویزیون سه بعدی

مزایای تلویزیون OLED

ضخامت و وزن

همانطور که در بخش های قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم تلویزیون OLED از طراحی بسیار شیک و جذابی برخوردار است. ضخامت این تلویزیون ها بسیار اندک است زیرا از قطعاتی مثل بک لایت های ضخیم و … استفاده نمی کنند. ضخامت کم، قطعات سبک، حاشیه بسیار اندک و … همگی دست به دست هم داده اند تا وزن تلویزیون هایOLED بسیار پایین باشد. به طوری که این تلویزیون ها از تمام تلویزیون های هم نسل خود و تلویزیون های قدیمی تر، بسیار سبک تر هستند.

مزایای تلویزیون OLED

مصرف انرژی

در پنل تلویزیون OLED ، لامپ های ال ای دی که در منطقه تاریک قرار دارند خاموش میشوند و تنها پیکسل ها یا لامپ های روشن از انرژی برق استفاده میکنند. به همین دلیل مصرف انرژی تلویزیون OLED به نسبت سایر تلویزیون ها مثل LED، QLED و … بسیار کمتر است. زیرا در سایر تلویزیون ها حتی پیکسل های تیره در قسمت تاریک پنل نیز انرژی مصرف میکنند اما فناوری به کار رفته در پنل تلویزیون OLED از این اتلاف انرژی جلوگیری میکند و مصرف انرژی را کاهش میدهد.

روشنایی و کنتراست

کنتراست تلویزیون OLED در ضعیف ترین و کمترین حالت ممکن باز هم از تلویزیون های ال سی دی بالاتر است. در پنل تلویزیون های OLED هر پیکسل به طور جداگانه نور را ساطع میکند و هر پیکسل میتواند بلافاصله تغییر رنگ دهد. حتی زمانی که نمایش در حالت نمایش تاریکی است این پیکسل ها خاموش میشوند و شما یک رنگ تیره واقعی را تماشا میکنید.

کنتراست تصاویر در تلویزیون OLED بسیار بالا و مناسب است به طوری که بسیاری از گیمر ها از این محصول برای بازی کردن و کارهای مربوط به گیمینگ استفاده میکنند.

همچنین بخوانید: نقد و بررسی تلویزیون 4k

ظاهر زیبا

تمامی تلویزیون های او ال ای دی تولید شده توسط تمامی کمپانی ها از طراحی ظریف و بسیار جذابی برخوردار هستند. تلویزیون OLED به عنوان یکی از پرچمداران نسل جدید تلویزیون ها شناخته می شود به همین دلیل شرکت های تولید کننده این محصولات سعی میکنند در طراحی و زیبایی ظاهری آن ها نیز بسیار قدرتمند عمل کنند.

تلویزیون OLED به شکلی طراحی شده اند که کمترین فضا توسط حاشیه تصویر اشغال شده است و بیننده یک صفحه بدون حاشیه را تماشا می کند. این طراحی باعث شده است که احساس مصنوعی بودن تصویر بسیار کاهش یابد.

مزایای تلویزیون اولد

زاویه دید

تلویزیون OLED دارای زاویه دید ۱۸۰ درجه ای می باشد و پیکسل های به کار رفته درون آن دارای نور پس زمینه نمی باشند. ویژگی ۱۸۰ درجه ای بودن تصویر نمایشگر های تلویزیون های OLED یکی از دلایل پرفروش بودن این محصولات در بازار خرید و فروش لوازم خانگی و کالای دیجیتال است.

قیمت مناسب

قیمت تلویزیون OLED به نسبت امکانات و قابلیت هایی که درون خود جای داده است نسبتا مناسب است. شما وقتی این محصولات را از نظر قیمتی با محصولاتی نظیر تلویزیون های QLED مقایسه میکنید به این نتیجه میرسید که تلویزیون OLED از قیمت به صرفه تر و مناسب تری برخوردار است. پایین بودن نسبی قیمت این تلویزیون ها یکی دیگر از دلایل محبوبیت آن ها در بین افراد جامعه است.

همچنین بخوانید : تمام آنچه درباره تلویزیون QLED باید بدانید

معایب تلویزیون OLED

روشنایی کم

روشنایی صفحه نمایشگر تلویزیون OLED به نسبت تلویزیون QLED کمتر است به طوری که اگر تا به امروز از تلویزیون های QLED استفاده کرده باشید هنگام مشاهده تلویزیون OLED احساس میکنید تصویر کمی تاریک است. تلویزیون های OLED از نظر روشنایی رقابت را به تلویزیون های نسل های قبل مثل ال سی دی و … نیز واگذار میکند و این موضوع یکی از معایب این محصولات است.

معایب تلویزیون OLED

عمر پیکسل

تلویزیون OLED به طول عمر پایین پیکسل ها معروف است. میانگین طول عمر این محصولات حدود ۱۵ هزار ساعت است در حالی که میانگین طول عمر تلویزیون ها LED و LCD بین ۵۰ تا ۷۰ هزار ساعت می باشد. یکی از دلایل کاهش طول عمر تلویزیون های OLED انباشته شدن مراکز نو ترکیب غیر رادیواکتیو در ناحیه انتشار است که باعث تخریب میشود.

تولید در سایزهای کوچک و متوسط

یکی از ایراداتی که به تلویزیون های او ال ای دی وارد میشود، تولید این محصولات در ابعاد کوچک و متوسط است. اما امروزه کمپانی های برتر تولید کننده تلویزیون OLED مثل ال جی توانسته اند این محصولات را با ابعاد ۸۸ اینچ نیز تولید کنند که یک سایز بسیار ایده آل برای بسیاری از مصرف کنندگان محسوب می شود.

تفاوت تلویزیون LED و تلویزیون OLED

تلویزیون های موجود در بازار در واقع LCDهایی هستند که برای نور پس زمینه از LED استفاده می کنند و به همین علت به این ال سی دی ها LED می گویند. تلویزیون ال ای دی در مقایسه با تلویزیون های LCD و پلاسما از مصرف انرژی کمتری برخوردارند ولی در مقایسه با تلویزیون OLED بیشتر می باشد زیرا در ساخت تلویزیون OLED از کربن ارگانیک استفاده می شود. به زبان ساده تر LEDها لامپ های کوچکی هستند که در کنار هم قرار گرفته اند ولی OLEDها سطوحی هستند که نور از آنها ساتع می شود.

تفاوت تلویزیون LED و OLED

کدام شرکت ها تلویزیون OLED تولید می کنند؟

کمپانی های سامسونگ و ال جی اولین تولید کنندگان تلویزیون های OLED بودند که با گذشت زمان کمپانی سامسونگ این تکنولوژی را به علت هزینه بالای تولید و سختی تولید آن کنار گذاشت. امروزه کمپانی های ال جی و سونی به عنوان بزرگترین و برترین تولید کنندگان این محصولات در دنیا شناخته می شوند.

بهترین تلویزیون OLED

در این بخش به معرفی برترین تلویزیون های اولد که در لیست بهترین تلویزیون های موجود در بازار قرار دارند می پردازیم.

تلویزیون های تولید شده توسط کمپانی ال جیی

  • تلویزیون ال جی G1
  • تلویزیون ال جی مدل Z1
  • تلویزیون ال جی مدل A1

تلویزیون های تولید شده توسط شرکت سونی

  • تلویزیون OLED سونی مدل A90J
  • تلویزیون OLED مدل A80J

در پایان امیدواریم اطلاعات جامع و مفیدی درباره تلویزیون OLED در اختیارتان گذاشته باشیم.در صورت ایجاد هرگونه خرابی و شکستگی در پنل های تلویزیون او ال ای دی می توانید با کارشناسان تعمیر تلویزیون در محل استاد تی وی در تماس باشید.تعمیرکاران تعمیر تلویزیون سامسونگ ، تعمیر تلویزیون ال جی، تعمیر تلویزیون سونی و… به صورت 24 ساعته آماده خدمات رسانی به شما مشتریان گرامی می باشند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها