تلویزیون کیولد چیست؟ بررسی مزایا و معایب تلویزیون QLED

تلویزیون کیولد چیست؟ تلویزیون های QLED نسل جدید از تلویزیون ها هستند که بعد از تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی به بازار کالا های دیجیتال و لوازم خانگی وارد شدند. فناوری تلویزیون QLED اولین بار توسط کمپانی SAMSUNG بر روی تلویزیون ها قرار داده شد و امروزه نیز از برند سامسونگ به عنوان بزرگترین تولید کننده تلویزیون های QLED یاد می شود. در ادامه به مزایا و معایب تلویزیون qled اشاره می کنیم.

تاریخچه تلویزیون QLED

کمپانی کره ای سامسونگ به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات دیجیتال، لوازم خانگی و … شناخته می شود. این شرکت در سال ۲۰۱۷ میلادی برای اولین بار از فناوری کیو ال ای دی در تلویزیون های خود استفاده کرد و به عنوان اولین تولید کننده این محصولات نام خود را به ثبت رساند.

پس از ارائه تلویزیون QLED این محصولات جایگزین تلویزیون های SUHD در لیست برترین تلویزیون ها تولید شده توسط برند سامسونگ قرار گرفتند. تولید کنندگان این محصول در زمان معرفی تلویزیون QLED وعده هایی مبنی بر ارائه امکانات و کیفیت بی نظیر این محصولات در مقایسه با تولیدات پیشین خود به مشتریان ارائه کردند که این امر سبب شد تلویزیون های کیو ال ای دی به یکی از پر فروش ترین کالا ها در بازار خرید و فروش لوازم خانگی تبدیل شوند.

تلویزیون کیولد چیست؟

تلویزیون QLED بر پایه فناوری نقطه کوانتومی ساخته شده اند. ماده Quantum dot در واقع همان عنصری است که سبب بروز تفاوت بین تلویزیون های QLED با تلویزیون های قدیمی شده است. نقاط کوانتومی به کار رفته در این تلویزیون ها در واقع عناصر بسیار ریز و با ابعاد نانو می باشند که به سایز های مختلفی تقسیم بندی شده اند.

هرچه اندازه نقاط کوانتومی بزرگتر باشد رنگ نمایش داده شده قرمز تر و هرچه نقاط کوانتومی کوچک تر باشند رنگ نمایش داده شده آبی تر است. این ذرات قابلیت بازتاب و نمایش طیف وسیعی از رنگ ها با کیفیت بسیار بالا را دارند زیرا اندازه طول موج و سرعت نور در سطح کوانتومی تنظیم شده است.

همچنین بخوانید : مراحل اتصال پلی استیشن به تلویزیون

تلویزیون کیولد چیست؟

مزایای تلویزیون QLED

 بهره روی انرژی

یکی از مزیت ها و ویژگی های تلویزیون QLED بهره گیری از انرژی اندک در مقایسه با تلویزیون های نسل های قبل و سنتی تر است. این تلویزیون ها با اینکه صفحه نمایش روشن و با کیفیت بسیار بالاتری نسبت به تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی دارند اما مصرف انرژی آن ها بسیار کمتر از این محصولات است.

صرفه جویی در انرژی در کنار کیفیت و روشنایی بالا سبب شده است که تلویزیون QLED به یکی از محبوب ترین کالا های دیجیتال و لوازم خانگی بازار تبدیل شود.

 طول عمر بیشتر

تلویزیون QLED نه تنها در مقایسه با تلویزیون های قدیمی تر مثل LCD و LED بلکه به نسبت تلویزیون ها مدرنی مثل OLED نیز از طول عمر مفید بیشتری برخوردار هستند.

تلویزیون های QLED از پنل های بسیار قدرتمند و متریال بسیار با کیفیتی برخوردار هستند که به همین دلیل این تلویزیون ها از سایر تلویزیون های هم دوره خود و از تمام تلویزیون های قدیمی از نظر مقاومت و طول عمر یک و سر و گردن بالاتر هستند.

دقت رنگ و اوج روشنایی بالا

تلویزیون QLED و تلویزیون LED از تکنولوژی و فناوری مشابهی برای تولید نور و روشن کردن صفحه نمایش استفاده میکنند و عملکرد تقریبا یکسانی دارند. روشنایی پنل این تلویزیون ها به نسبت تلویزیون های OLED بیشتر است. اما تلویزیون QLED نمی تواند نور را به تمام نقاط صفحه به صورت ثابت پخش کند.

برای مثال اگر تصویری در صفحه مثل لامپ یا صفحه دارای روشنایی حدود ۴۰۰ نیت باشد، سوژه های تاریک تر دارای روشنایی کمتر از این مقدار می باشند. دقت رنگ و اوج روشنایی تصاویر در تلویزیون های کیو ال ای دی بستگی به برند تولیدکننده محصولات نیز دارد. در حال حاضر روشن ترین پنل ها و صفحه نمایشگر ها را کمپانی سامسونگ میسازد و به بازار عرضه می کند.

پنل نازک تر و سبک تر

تلویزیون QLED به علت استفاده از فناوری نقطه ای کوانتومی قابلیت تولید در ابعاد بسیار بزرگ با ضخامت های بسیار کم را دارد. همچنین نمایشگر های نقطه کوانتومی این محصولات قابلیت انعطاف پذیری را نیز به تلویزیون های QLED اضافه کرده است. به طوری که کمپانی سامسونگ تلویزیون QLED را با ابعاد ۶۵ اینچ و ضخامت و حاشیه بسیار اندک تولید و روانه بازار میکند.

فناوری به کارگرفته شده در این محصولات علاوه بر کاهش ضخامت باعث کاهش وزن نهایی این تلویزیون ها نیز شده است اما همچنان تلویزیون های OLED دارای ضخامت و وزن پایین تری نسبت به تلویزیون های کیو ال ای دی می باشند که این تفاوت ضخامت و وزن نیز یکی دیگر از تفاوت های این تلویزیون ها است.

همچنین بخوانید : آیا تعمیر تلویزیون آب خورده امکان پذیر است؟

تلویزیون QLED مزایای مهم در پنل نازک تر و سبک تر

معایب تلویزیون QLED

قیمت بالا

یکی از معایب بزرگ تلویزیون ها QLED بالا بودن قیمت این محصولات است. شما برای خرید یک تلویزیون QLED معمولی باید حداقل مبلغی بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان پرداخت کنید. قیمت بالای این محصولات باعث شده است که بازار خرید و فروش آن ها کوچک تر شود زیرا تمام اقشار جامعه قابلیت پرداخت چنین مبلغی را برای خرید یک تلویزیون ندارند و به سراغ خرید تلویزیون های قدیمی تر مثل تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی می روند.

خلوص رنگی پایین

همانطور که در بخش های قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم تلویزیون های QLED به نسبت تلویزیون های OLED از نظر نمایش عمق تاریکی و خلوص رنگ از عملکرد ضعیف تری برخوردار است.

تلویزیون QLED همچنان از فناوری بک لایک استفاده میکند و همین موضوع سبب شده است کنتراست، عمق رنگ تیره و… در این تلویزیون به نسبت تلویزیون OLED عملکرد ضعیف تری داشته باشد. در حال حاضر برخی کمپانی ها مثل سامسونگ از فناوری هایی مثل کاهش نور برای بهبود عملکرد این تلویزیون ها استفاده میکنند اما به طور کلی عملکرد ضعیف تری نسبت به تلویزیون های OLED دارند.

تلویزیون QLED سامسونگ

حجم رنگ در تلویزیون QLED

در تلویزیون های QLED دیگر با مشکل عدم توانایی تفکیک رنگ ها در نور بالا مواجه نخواهید شد و این محصولات عملکرد بسیار قابل قبولی در این زمینه دارند. تلویزیون QLED تولید شده توسط برخی برند ها توانایی تولید حجم رنگ صد درصدی دارند و می توانند با هر میزان روشنایی تصویر، رنگ ها را به بهترین شکل ممکن به بیننده نشان دهند.

البته برخی از محصولات تولید شده توسط برند های ضعیف عملکرد مناسبی در این زمینه ندارند و نمیتوانند نیاز های مشتریان از جمله گیمر ها را برآورده کنند.

بهترین تلویزیون های QLED

تلویزیون های QLED تولید شده توسط کمپانی سامسونگ به علت بهره مندی از فناوری های پیشرفته و نوین، طراحی زیبا و جذاب، کیفیت بالا و … در لیست بهترین تلویزیون های QLED قرار می گیرند.

اما محصولات تولید شده توسط شرکت ال جی و برخی تولیدکنندگان چینی مثل شیائومی،‌ایوولی و … نیز از کیفیت خوبی برخوردار هستند و قیمت ان ها نیز نسبت به تلویزیون های QLED کمپانی سامسونگ پایین تر است.

شما عزیزان اطلاعات جامع و کاملی در زمینه اینکه تلویزیون کیولد چیست؟ و مزایا و معایب تلویزیون QLED به دست اورده باشید. در صورتی که با خرابی پنل های این نوع تلویزیون مواجه شدید می توانید از خدمات تعمیر تلویزیون در منزل استاد تی وی استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 1 =