فرق ال ای دی با ال سی دی

تفاوت ال ای دی و ال سی دی موضوع مهمی می باشد که اکثر مردم توجهی به آن نمی کنند و از آن بی خبر هستند. امروزه با توجه به قیمت های نجومی لوازم خانگی و تنوع بسیار زیادی که در برندهای مختلف وجود دارد از این رو خرید لوازم خانگی کار سختی می باشد و نیازمند اینست که حتما قبل از خرید اطلاعاتی در مورد انواع برندها و فرق ال ای دی با ال سی دی داشته باشیم 

برای خرید تلویزیون یکی از اصلی ترین مراحل انتخاب بین انواع LED و LCD می باشد و شاید شما بارها این سوال را از خود بپرسید که ال ای دی بهتر است یا ال سی دی ؟ ما در ادامه این مطلب به بررسی تفاوت های میان ال سی دی و ال ای دی می پردازیم اما این نکته را باید همواره بدانید که :

تلویزیون LED همان تلویزیون LCD می باشد اما با نور زمینه متفاوت

LCD چیست؟

LCD مخفف واژه ی Liquid Crystal Display می باشد. Liquid Crystal Display به معنی صحنه نمایش کریستال مایع است. کریستال های به کار رفته در نمایشگر های ال سی دی تحت تاثیر عوامل محیطی پیرامون خود میتوانند بین حالت های مایع و جامد تغییر فاز دهند. به همین دلیل تلویزیون های ال سی دی در محیط های بسیار گرم یا بسیار سرد، عملکرد مناسبی از خود نشان نمی دهند.

تاریخچه ساخت LCD

تلویزیون های پلاسما نسل قبل از تلویزیون های ال سی دی می باشند که در سال ۱۹۶۴ میلادی اختراع و به بازار وارد شدند. اما این تلویزیون ها دارای مشکلاتی مثل داغ شدن نمایشگر، مصرف بیش از اندازه برق و … بودند که این مشکلات سبب شد تلویزیون های پلاسمایی جای خود را به تلویزیون های LCD بدهند.

ایرادات موجود در پلاسما در تلویزیون های ال سی دی کاهش یافته و مشکلاتی مثل مصرف بیش از حد برق ، پایین بودن کیفیت تصویر و … نیز در این تلویزیون ها بر طرف شد.

 

تاریخچه ساخت ال سی دی

نحوه ی کارکرد LCD

در تلویزیون های ال سی دی کریستال های مایع به کمک جریان برق فعال شده و شروع به چرخیدن میکنند. چرخش کریستال های مایع سبب میشود نور عبوری از آن ها رنگ متفاوتی به خود بگیرد، به این ترتیب رنگ های گوناگونی برای هر پیکسل صفحه نمایش تولید میشود.

نمایشگر های ال سی دی برای نمایش رنگ سیاه، کریستال های مایع را با زاویه ای خاص می چرخانند تا نور عبوری از آن ها به کمترین حد ممکن برسد.

معایب تلویزیون ال سی دی

طول عمر کوتاه

یکی از شناخته شده ترین معایب ال سی دی ها، طول عمر کوتاه این محصولات می باشد. طبق تحقیقات انجام شده طول عمر نمایشگر های ال سی دی به طور میانگین ۱۶ هزار ساعت می باشد در حالی که طول عمر نمایشگر تلویزیون های قدیمی تر به حدود ۳۰ هزار ساعت می رسد. عمر مفید تلویزیون های LCD تا وقتی است که نور بک گراند این محصولات به میزان ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.

کنتراست رنگ مشکی

همانطور که گفته شد تلویزیون های ال سی دی برای نمایش رنگ مشکی، کریستال ها را در زاویه قرار میدهند که کمترین نور ممکن از آن عبور کند. به علاوه تلویزیون های LCD در پس زمینه خود دارای منبع نور می باشند. این عوامل دست به دست هم داده اند تا تلویزیون های ال سی دی در نمایش رنگ مشکی عملکرد ضعیفی داشته باشند. به همین دلیل کنتراست رنگ مشکی یکی از معایب تلویزیون ها LCD محسوب می شود.

 روشنایی تصویر

کنترل نور صفحه نمایش در محیط های باز توسط تلویزیون های پلاسمایی به خوبی انجام نمیشد. تلویزیون های ال سی دی توانستند بخشی از این ایراد را جبران کنند و عملکرد بهتری نسبت به تلویزیون های پلاسمایی قدیمی تر داشته باشند اما همچنان این تلویزیون ها در زمینه روشنایی تصویر در محیط های باز، علمکرد نسبتا ضعیفی از خود به نمایش می گذارند.

مشکل در پخش تصاویر با حرکات سریع

عملکرد تلویزیون های LCD به گونه ای است که هنگام پخش تصاویر، فریم های قبلی را جایگزین فریم ها جدید می کنند. در نسل های قدیمی تر این تلویزیون ها مدت زمان کوتاهی طول میکشید تا فریم جدید جایگزین فریم قبلی خود شود و این مشکل به وضوح قابل مشاهد بود. اما با گذشت زمان تولید کنندگان این محصولات توانستند به میزان قابل توجهی این مشکل را رفع نمایند.

اندازه ال سی دی ها

تلویزیون های ال سی دی امروزه از نظر ظرافت و اندازه در مقابل تلویزیون های جدید مثل QLED ، OLED و … هیچ حرفی برای گفتن ندارند. این تلویزیون ها با ابعاد ۳۲ الی ۵۰ اینچ و ضخامت بیش از ۸ سانتی تولید و بازار عرضه میشوند. ظرافت، طراحی جذاب، ضخامت بسیار اندک، نبود حاشیه و … همگی جز ویژگی های تلویزیون ها جدید تر می باشند که تلویزیون ها ال سی دی از آنها بی بهره هستند.

LED چیست؟

LED مخفف واژه ی Light Emitting Diode می باشد. Light Emitting Diode به معنی دیود نور افشان است. LED از یک صفحه نیمه رسانا به شدت نازک ساخته شده است که دارای ناخالصی نیز می باشد. زمانی که بایاس صفحه ال ای دی مستقیم شود، این صفحه وابسته به ناخالصی های که در خود جای داده است می تواند یک نور رنگی با طول موج مشخص و واحد را ساطع کند. امروزه از این فناوری برای ساخت تلویزیون های ال دی ای استفاده می شود.

تلویزیون ال ای دی

اسکن در نمایشگر LED

نمایشگر های ال ای دی معمولا کم مصرف تر و سردتر هستند و سرعت بیشتری نسبت به سایر نمایشگر ها دارند. از این نوع نمایشگر در شهر ها برای تبلیغات استفاده می شود. یکی از دلایل انتخاب این نوع نمایشگر مقاومت در سرما، گرما و باران است. برای اسکن کردن و بارگذاری اطلاعات روی این نمایشگر ها به قطعه ای به نام سوئیچ ولتاژ نیاز است، با این دستگاه نسبت عددی به شما داده می شود که نشان دهنده ابعاد آن نمایشگر است. مثال: (اسکن 8/1 برابر است با 8 در 8).توجه داشته باشید که تعمیر تلویزیون ال ای دی نیز نیازمند تخصص بالایی ست.

مزایای تلویزیون LED

تلویزیون های ال ای دی به نسبت تلویزیون ها قدیمی تر دارای مزیت ها و ویژگی ها بسیار قابل توجهی می باشند. این ویژگی باعث شده اند که تلویزیون های ال ای دی به یکی از پرفروش ترین محصولات بازار تبدیل شوند. از سری قابلیت های تلویزیون های LED می توان به روند خرابی بسیار کند، طول عمر نسبتا بالا ( حدود ۳۵ تا ۵۰ هزار ساعت) ، زمان پاسخگویی ( زمان روشن و خاموش شدن بسیار سریع )، رنگ های مناسب و بازدهی بسیار مناسب اشاره کرد.

تفاوت ال ای دی و ال سی دی

در این بخش به بررسی تفاوت تلویزیون LED و LCD می پردازیم.

تفاوت تلویزیون ال سی دی و ال ای دی

1- درجه دقت رنگ

تفاوت تلویزیون ال سی دی و ال ای دی در درجه دقت رنگ ها باعث شده است که تلویزیون های ال ای دی یک سر و گردن بالاتر از تلویزیون های ال ای دی قرار بگیرند. تلویزیون های LED از تکنولوژی آر جی بی استفاده میکنند و با کمک این تکنولوژی میتوانند با ترکیب کردن رنگ های اصلی، رنگ های جدیدی به وجود بیاورند.

اما تلویزیون های ال سی دی از این قابلیت بی بهره هستند و همانطور که گفته شد رنگ های ساطع شده از نمایشگر های LCD ناشی از جهت گیری کریستال های مایع درون تلویزیون می باشد.

2- اندازه و ابعاد تلویزیون

تفاوت تلویزیون ال سی دی و ال ای دی در زمینه ابعاد این محصولات بسیار چشمگیر است. همانطور که گفته شد تلویزیون های ال سی دی با ابعادی بین ۳۲ تا ۵۰ اینچ تولید می شوند در حالی که تلویزیون ها ال ای دی با ابعادی در حدود ۴۰ تا ۱۰۰ اینچ قابل تولید هستند. به علاوه ضخامت تلویزیون های LED به نسبت تلویزیون ها LCD بسیار کمتر است و از ظرافت بسیار بیشتری نسبت به تلویزیون های ال سی دی برخوردار هستند.

همچنین بخوانید: نقد و بررسی تلویزیون نانوسل

3- کنتراست تصویر

بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که فاحش ترین تفاوت تلویزیون ال سی دی و ال ای دی ، کنتراست تصویر این تلویزیون ها می باشد. وجود دیود های نوری ال ای دی باعث شده است که تلویزیون های ال ای دی کنتراست تصویر بیشتر و بهتری نسبت به تلویزیون های ال سی دی داشته باشند. به علاوه تلویزیون های ال ای دی در زمینه نمایش تصاویر مشکی از عملکرد بهتری نسبت به تلویزیون های ال سی دی برخوردار هستند.

4- طول عمر

طول عمر تلویزیون های ال ای دی به طور میانگین در حدود ۳۵ الی ۵۰ هزار ساعت می باشد در حالی که این عدد در تلویزیون های ال سی دی به ۱۶ الی ۲۰ هزار ساعت کاهش پیدا میکند. طول عمر بیشتر تلویزیون های ال ای دی نسبت به تلویزیون های ال سی دی سبب شد به مرور زمان این محصولات جایگزین تلویزیون ها LCD در خانه مصرف شوند.

5- میزان مصرف انرژی

همانطور که گفته شد تلویزیون های ال سی دی در مقایسه با تلویزیون های پلاسمایی، کم مصرف تر بوده و انرژی کمتری مصرف میکردند. اما همین محصولات در مقایسه با نمایشگر های LED انرژی بیشتری مصرف میکنند. کم مصرف بودن تلویزیون های ال ای دی یکی از آپشن هایی است که بسیاری از خانواده ها را ترغیب به خرید محصولات با این ویژگی کرده است.

6- زاویه دید

امروزه نسل جدید تلویزیون های موجود در بازار از زاویه دید ۱۸۰ درجه ای برخوردار هستند اما تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی از این تکنولوژی بهره نمی برند. به همین دلیل هنگامی که تصویر این تلویزیون ها را از گوشه مشاهده کنید، با افت کیفیت تصویر مواجه خواهید شد. اما این افت کیفیت در تلویزیون های ال ای دی کمتر به چشم میخورد و این تلویزیون ها از عملکرد بهتری نسبت به تلویزیون ها ال سی دی برخوردار هستند.

همچنین بخوانید: ویژگی های تلویزیون سه بعدی

7- نور پس زمینه

نور پس زمینه یا به عبارت دیگر بک لایت، در واقع نوعی روشنایی هستند که نمایشگر های ال سی دی و ال ای دی برای نمایش تصاویر از آن استفاده میکنند. بک لایت های به کار رفته در تلویزیون های ال ای دی نه تنها مصرف انرژی کمتری دارند بلکه فضای کمتری را نیز اشغال میکنند. به همین دلیل تلویزیون های ال ای دی با ضخامت کمتری نسبت به تلویزیون های ال سی دی تولید و به بازار خرید و فروش کالا های دیجیتال عرضه می شوند.

ال ای دی بهتره یا ال سی دی

در نهایت با توجه به مطالبی که در مورد فرق ال ای دی و ال سی دی بیان شد باید بگوییم با توجه به مزایای که تلویزیون های LCD دارند انتخاب این تلویزیون ها بهتر می باشد .

جهت خرید تلویزیون اگر هنوز نتوانستید به نتیجه برسید به شما توصیه می‌کنیم که انتظارات خود را مبنی بر تلویزیون دلخواه خود یادداشت کرده باشید و آن را با یک متخصص مجرب این حوزه به اشتراک بگذارد تا از  راهنمایی‌های لازم جهت خرید تلویزیون led و lcd دریافت کنید.

در پایان مقاله تفاوت تلویزیون lcd و led شایان ذکر است در صورت نیاز به تعمیر تلویزیون ال ای دی و ال سی دی خود میتوانید به سایت استاد تی وی مراجعه کرده و از خدمات تعمیر تلویزیون در محل به صورت شبانه روزی استفاده کنید.کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان می باشند.همچنین در صورت شکستگی پنل تلویزیون تان می توانید از خدمات خرید تلویزیون شکسته ما استفاده کنید.

2 دیدگاه ها

    • سلام و درود
      این دو نسل از تلویزیون ها بیشتر در نحوه نمایش تصویر( کنتراست، زاویه دید، کیفیت تصویر، عمر مفید و… ) با هم تفاوت هایی دارند
      اما در برابر ضربه، تلویزیون هم مانند هر وسیله حساس دیگری با کوچکترین ضربه دچار مشکل می شوند لذا فارغ از LCD یا LED بودن تلویزیون از وارد شدن ضربات احتمالی به آن جلوگیری کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 9 =