چگونه تلویزیون را hd کنیم؟

در این مقاله به بررسی این سوال که چگونه تلویزیون را hd کنیم؟ و فرآیند تبدیل کردن شبکه های معمولی به شبکه های HD خواهیم پرداخت. واژه HD در واقع مخفف عبارت High definition می باشد. این عبارت برای سیستم های تصویری با وضوح و کیفیت بالا به کار می رود. کیفیت تصویر نمایش داده شده توسط این سیستم به مراتب بالاتر از تصاویر پخش شده از سیستم های معمولی و استاندارد می باشد.

تمام کانال های اچ دی تلویزیون نیز بر پایه این سیستم تصویری با کیفیت بنا نهاده شده اند. لازم به ذکر است که برخورداری از یک تلویزیون اچ دی و یا شبکه های اچ دی، به معنی تماشای تمامی تصاویر با این وضوح و کیفیت نمی باشد. زیرا برای مشاهده کردن تصاویر با کیفیت اچ دی، باید تصاویر را نیز با همین فرمت تهیه کنیم.

تصاویر اچ دی دارای وضوح 480×720 پیکسل می باشد. لازم به ذکر است که تراکم بالای پیکسل ها سبب افزایش کیفیت بیشتر تصویر خواهند شد. به عنوان مثال تراکم پیکسل های موجود در نمایشگر کوچک، بسیار بیشتر از تراکم پیکسلی در نمایشگر های بزرگ می باشد.

به همین دلیل تصاویر اچ دی نشان داده شده توسط آن ها دارای وضوح بیشتری می باشد. اولین تصاویر اچ دی با کیفیت بالا در سال ۱۹۹۸ میلادی تولید شدند.

نحوه ی دریافت شبکه hd در تلویزیون

طبق اخبار ارائه شده توسط سازمان اطلاع رسانی صدا و سیما، امروزه شما می توانید بسیاری از شبکه های صدا و سیمای ملی را با کیفیت HD مشاهده فرمایید. اما برای دریافت کانال های اچ دی باید یک سری مراحل را پشت سر بگذارید. در این بخش از مقاله به بررسی مراحل دریافت کانال های اچ دی خواهیم پرداخت.

اتصال انتن مناسب 

برای دریافت شبکه های اچ دی، ابتدا باید تلویزیون یا دستگاه دیجیتال خود را به یک آنتن استاندارد و مناسب متصل نمایید. در هنگام اتصال آنتن به تلویزیون یا دستگاه دیجیتال، دقت داشته باشید که کانکتور آنتن به طور کامل به مبدل متصل شده باشد.

ورود به منو جست و جوی کانال 

ورود به منو جست و جوی کانال دارای یک راه حل یا روش خاص و منحصر به فرد نمی باشد. طریق دسترسی به منو جستجو کانال وابسته به نوع تلویزیون، برند تولید کننده دستگاه دیجیتال، مدل تلویزیون و … دارد.

در نتیجه به شما توصیه می کنیم روش ورود به منو جست و جو را از درون دفترچه راهنما تلویزیون یا دستگاه دیجیتال خود پیدا کنید. بعد از بررسی روش ورود به این منو می توانید با کمک کنترل از راه دور تلویزیون، وارد منو جست و جو کانال شوید.

ورود به منو جست و جوی کانال یکی از مراحل دریاف شبکه های hd

انتخاب روش جست و جو 

با ورود به بخش جست و جو کانال تلویزیون یا دستگاه دیجیتال با دو گزینه مختلف رو به رو می شود. جست و جوی اتوماتیک و چست و جوی دستی، دو گزینه موجود در این بخش می باشند.

به شما توصیه می کنیم از گزینه جست و جوی اتوماتیک برای پیدا کردن شبکه های HD استفاده نمایید. بعد از انتخاب گزینه ی جست و جوی اتوماتیک، دستگاه شما به صورت خودکار تمامی کانال های موجود از جمله شبکه های اچ دی در دسترس را پیدا خواهد کرد.

همچنین بخوانید: تفاوت تلویزیون دیجیتال و آنالوگ

ذخیره سازی 

بعضی از تلویزیون ها و دستگاه های دیجیتال بعد از تمام شدن فرایند جست و جو، به صورت خودکار تمامی کانال های اچ دی، کانال های معمولی و … را ذخیره می کنند. اما اگر دستگاه دیجیتال یا تلویزیون شما فاقد این آپشن باشد، باید گزینه ذخیره سازی نمایش داده شده در انتهای فرایند جست و جو را انتخاب نمایید.

تنظیم شبکه ها بر روی کیفیت HD 

همانطور که در بخش های قبلی مقاله گفته شد، مشاهده شبکه های HD بدون برخورداری از یک سیستم با قابلیت پخش این تصویر امکان پذیر نمی باشد. در نتیجه اگر شما با کمک دستگاه دیجیتال یا منو جست و جوی کانال تلویزیون بتوانید این شبکه ها را پیدا کنید اما تلویزیون شما قادر به پخش این تصاویر نباشد، هیچ سودی نصیب شما نخواهد شد.

برای مشاهده کانال های اچ دی باید تلویزیون خود بر روی این کیفیت تنظیم نمایید. در حال حاضر بسیاری از تلویزیون ها موجود در منازل قابلیت پخش تصاویر اچ دی را دارند. به علاوه اغلب تلویزیون ها به صورت پیش فرض بر روی پخش شبکه ها و تصاویر با کیفیت اچ دی قرار گرفته اند.

اما به شما توصیه می کنیم قبل از جست و جو و پیدا کردن شبکه های HD، ابتدا تنظیمات لازم جهت پخش این تصاویر از تلویزیون خود را بررسی نمایید. در ادامه به بررسی تفاوت کیفیت تصاویر شبکه های HD با SD خواهیم پرداخت.

چگونه تلویزیون خود را اچ دی کنیم؟

نحوه دریافت شبکه های HD وابسته به نوع تلویزیون یا دستگاه دیجیتال شما می باشد. در حال حاضر هیچ روش یا فرایند خاصی وجود ندارد که برای تمامی تلویزیون های مختلف کاربرد داشته باشد. این اختلاف موجود میان نحوه دریافت شبکه های HD، به دلیل تفاوت در بخش منو هر تلویزیون می باشد.

به عنوان مثال دسترسی به بخش جست و جو کانال در تلویزیون های برند ال جی با تلویزیون های تولید شده توسط کمپانی سامسونگ، متفاوت خواهد بود. در صورت بروز مشکل در مراحل پیشنهادی می توانید از کارشناس تعمیر تلویزیون ال جی و تعمیر تلویزیون سامسونگ کمک بگیرید.

برای دریافت شبکه های اچ دی تلویزیون خود می توانید مراحل زیر را بررسی کنید:

  1. به سراغ دفترچه راهنمای تلویزیون بروید.
  2. با مطالعه دفترچه راهنما می توانید از تمامی بخش های منو و تنظیمات تلویزیون اطلاع پیدا کنید.
  3. بعد از بررسی دفترچه راهنما، باید به منو جست و جو کانال تلویزیون وارد شوید.
  4. در این بخش از منو می توانید از دو طریق : جست و جو دستی و جست و جو اتوماتیک برای پیدا کردن و دریافت کانال های اچ دی اقدام نمایید.

انتخاب هر یک از روش های نام برده شده در بخش بالا، شما را به سمت دریافت کانال های اچ دی هدایت خواهد کرد.

تفاوت کیفیت hd و sd با یکدیگر

با بررسی دو نمایشگر که یکی از آن ها تصاویر با کیفیت HD و دیگری با کیفیت SD پخش می کند، می توانید به تفاوت وضوح و کیفیت میان این دو نوع تصویر پی ببرید.

تفاوت کیفیت hd و sd با یکدیگر

فرمت استاندارد یا همان فرمت SD تصاویر با تعداد پیکسل بسیار کمتری نسبت به تصاویر HD به نمایش میگذارد. تصاویر استاندارد در عرض خود دارای ۷۲۰ پیکسل و در ارتفاع خود دارای ۵۷۶ پیکسل می باشند.

در حالی که این میزان در تصاویر اچ دی به مقدار قابل توجهی افزایش پیدا می کند. تعداد پیکسل های موجود در عرض تصاویر HD برابر با ۱۲۸۰ پیکسل و در ارتفاع این تصاویر برابر با ۷۲۰ پیکسل می باشد.

این تفاوت بالا میان تعداد پیکسل ها سبب می شود تا بتوانید تصاویر شبکه های HD با کیفیت بسیار بهتری مشاهده فرمایید. به طور کلی تصاویر اچ دی دارای رزولوشن، وضوح و کیفیت تصویر بهتری نسبت به تصاویر اس دی می باشند.

در کنار دو مورد نام برده شما، امروزه شما می توانید تصاویر را با کیفیت Full HD مشاهده فرمایید. فرمت فول اچ دی دارای پیکسل بیشتری نسبت به گزینه های قبلی می باشد و کیفیت تصویر بسیار بهتری دارد.

فرمت hevc چیست؟

فرمت HEVC، یک روش کدگذاری ویدیویی می باشد. امروزه از این روش برای فشرده سازی بهتر فایل ویدیو ها استفاده می گردد.

فرمت hevc چیست

فرمت HEVC به شما کمک می کند تا بتوانید حجم تصاویر و ویدیو های مدنظر خود را کاهش دهید بدون اینکه کیفیت آن ها دستخوش تغییر گردد. در حال حاضر مشاهده می کنیم که کاهش حجم یک تصویر یا ویدیو، سبب کاهش کیفیت ویدیو مد نظر ما نیز می گردد.

اما با کمک فرمت HEVC می توانید بدون کاهش کیفیت تصاویر، حجم آن ها را میزان قابل توجهی پایین بیاورید. در گذشته نیز فرمت ها و روش هایی برای کاهش حجم تصاویر وجود داشت.

فرمت AVC یکی از روش های قدیمی موجود در این حوزه می باشد. این روش دارای عملکرد و بازدهی بسیار پایین تری در مقابل فرمت hevc می باشد. این فرمت می تواند حدود ۲ برابر بیشتر از روش های قبلی خود، حجم ویدیو مدنظر شما را کاهش دهد اما کیفیت آن ها حفظ نماید.

از کجا بفهمیم تلویزیون hevc دارد؟

در حال حاضر اکثر تلویزیون های تولید شده توسط برندهای محبوب خارجی و ایرانی در کنار تلویزیون های 4K برند های محبوب خارجی، از فرمت Hevc پشتیبانی می کنند.

اغلب تلویزیون های تولید شده توسط برندهای مطرح خارجی بعد از سال ۲۰۱۶ میلادی، از این فرمت پشتیبانی می کنند. در نتیجه اگر تلویزیون خود را به تازگی خریداری کرده اید، نباید نگران عدم برخورداری تلویزیون از فرمت Hevc باشید.

Hevc تلویزیون های ال جی 

در حال حاضر اغلب تلویزیون های ال جی موجود در بازار، از این فرمت پشتیبانی می کنند. تلویزیون های قدیمی تر تولید شده توسط کمپانی نیز با آپدیت سیستم عامل خود می توانند به این فرمت دسترسی پیدا کنند. در نتیجه دارندگان تلویزیون های ال جی نباید نگران فرمت Hevc باشند.

Hevc در تلویزیون های سامسونگ 

امروزه تمامی تلویزیون های Full HD و Ultra HD تولید شده توسط برند سامسونگ ( از سال ۲۰۱۵ میلادی به بعد ) از فرمت HEVC پشتیبانی می کنند. در کنار محصولات تولید شده توسط برندهای فوق، تلویزیون های تولید شده توسط برند سونی، روکو و … نیز از این فرمت پشتیبانی می کنند. به شما توصیه می کنیم قبل از خرید تلویزیون، پشتیبانی کردن یا نکردن از فرمت HEVC را بررسی نمایید.

جمع بندی

در این مطلب با چند مرحله ی ساده جواب سوال چگونه تلویزیون را hd کنیم؟ را به شما آموزش دادیم که شبکه های تلویزیون خود را به صورت hd دریافت کنید و تصویر با وضوح خیلی بیشتری داشته باشید.

در پایان شایان ذکر می شویم در صورت بروز هرگونه مشکل یا سوال در روند دریافت شبکه های اچ دی می توانید با مرکز تخصصی تعمیر تلویزیون استاد تی وی تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =