علت چشمک زدن چراغ پاور تلویزیون سونی

اگر کاربر سونی باشید ممکن است با چشمک زدن چراغ پاور روبه رو شده باشید. چشمک زدن چراغ پاور بسته به تعداد چشمک دلایل گوناگونی دارد. چشمک زدن چراغ پاور، یک نوع سیستم عیب یابی در تلویزیون های سونی است، مانند بسیاری از دستگاه های الکتریکی دیگر مثل ماشین لباسشویی، یخچال و… . چشمک زدن چراغ پاور مانند یک زبان محاوره ای بین ما و تلویزیون است، یعنی چه؟

یعنی تعداد چشمک زدن چراغ پاور یک دلیل مشخصی دارد که به ما میفهماند مشکل از کدام بخش از دستگاه است. زمانی که در بخشی از دستگاه مشکلی پیش آید سیستم عیب یابی روشن می شود و بعد از حالت استندبای چراغ چشمک زن دستگاه فعال می شود.

علت چشمک های تلویزیون سونی

زمانی که در بخشی از تلویزیون مشکلی پیش آید، چراغ قرمز رنگ جلوی دستگاه شروع به چشمک زدن می کند. این چشمک برنامه ریزی مشخص و دقیقی دارد، به عنوان مثال 4 مرتبه چشمک میزند و 3 ثانیه توقف و دوباره همین اتفاق تکرار می شود. همین روند چشمک و فاصله زمانی بین آن، مشخص می کند که در کدام بخش از دستگاه مشکلی به وجود آمده است.

برای رفع چشمک زدن چراغ پاور و برطرف کردن مشکلات آن نیاز به مهارت بالایی در تعمیر تلویزیون سونی است. اگر به هر دلیلی مهارت لازم برای تعمیر دستگاه را ندارید به هیچ وجه اقدام به انجام این کار نکنید و این عمل را به افراد ماهر و متخصص بسپارید.

زیرا چشمک زدن چراغ پاور ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشد. به طور مثال 3 مرتبه چشمک زدن چراغ پاور هم می تواند ایراد در پاور باشد و هم می تواند از مین برد باشد. نکته دیگری هم که وجود دارد، ظرافت در طراحی و ساخت بدنه و قطعات این نوع از تلویزیون های سونی است.

علت چشمک های تلویزیون سونی

جدول عیب یابی تلویزیون سونی

چشمک زدن چراغ پاور نوعی سیستم عیب یاب است زیرا نوع و تعداد چشمک زدن یا فاصله زمانی بین چشمک ها به ما می فهماند که مشکل از چه بخشی از تلویزیون سونی است و این چشمک زدن یکی از مشکلات تلویزیون سونی می باشد. البته بهتر است که اگر شما تخصص لازم برای رفع این مشکلات و ارور ها را ندارید دست به کار نشوید و این کار را به نمایندگی سونی و یا تعمیر کاران ماهر بسپارید.در ادامه به مفهوم تعداد چشمک های چراغ جلوی تلویزیون می پردازیم.

 2 بار چشمک در تلویزیون سونی

اگر چراغ پاور دو بار چشمک بزند به احتمال زیاد مشکل از پاور دستگاه است. در اکثر مدل های تلویزیون سونی هنگامی که پاور مشکل پیدا می کند چشمک زن دو بار چشمک میزند. یکی از رایج ترین مشکلات در بین تلویزیون های سونی، آسیب پذیری پاور است.

اگر پاور تلویزیون شما دچار آسیب شده، سعی کنید دستگاه را نزد یک فرد متخصص در تعمیر تلویزیون های سونی ببرید تا تلویزیون سونی شما را به بهترین شکل تعمیر کند.

3 بار چشمک در تلویزیون سونی

زمانی که چراغ چشمک زن 3 مرتبه روشن می شود احتمال می رود آسیب دیدگی از برد پاور یا مین برد باشد. اگر با این مشکل روبه رو شدید می بایست قطعه آسیب دیده را تعویض یا تعمیر کنید. دقت داشته باشید که مین برد قطعه حساسی است، بهتر است شما دست به تعمیر آن نزنید و تلویزیون را برای تعمیر به یک تعمیرگاه حرفه ای و با سابقه ببرید.

3 چشمک در تلویزیون سونی

4 بار چشمک در تلویزیون sony

علت چهار بار چشمک زدن در تلویزیون سونی، علاوه بر اینکه ممکن است از مین برد تلویزیون باشد، بلکه میتواند از بک لایت دستگاه (LD Board) باشد. بک لایت ها با تولید انبوه تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی یکی از مهمترین قطعات موجود در تلویزیون های سونی هستند. تلویزیون برای نشان دادن تصاویر به کاربر به یک منبع نور احتیاج دارد. به نور پس زمینه که تصاویر را به ما نمایش میدهند بک لایت می گویند.

همچنین بخوانید: تفاوت تلویزیون LCD و LED

5 بار چشمک در تلویزیون سونی

پنج بار چشمک در تلویزیون های سونی ممکن است به دلیل آسیب دیدگی برد تیکان باشد. همچنین آبخوردگی مانیتور و آسیب دیدن فلت های پنل، میتوان علت این موضوع باشد. فلت های COF انتقال ایراد به برد T-CON از دلایلی هستند که باعث چشمک زدن چراغ پاور میشوند.

5 چشمک در تلویزیون سونی

6 بار چشمک در تلویزیون سونی

در تمام تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی سونی 6 بار چشمک زدن چراغ پاور به دلیل آسیب دیدگی بک لایت است. بک لایت قطعه ای مهم و پرکاربرد است که عملا بدون آن شما هیچ تصویری را نمی توانید تماشا کنید. از مواردی که به این قطعه آسیب می زنند، میتوان به نفوذ آب داخل تلویزیون، ضربه شدید و قرار دادن دستگاه در دمای غیر طبیعی اشاره کرد. بک لایت تلویزیون دو بخش دارد:

لامپ بک لایت

در نسل قبلی تلویزیون ها قطعه ای به نام بک لایت وجود نداشت. حال در تلویزیون های امروزی (ال ای دی و ال سی دی) قطعه ای به نام  بک لایت وجود دارد. بک لایت رفته رفته به مهمترین قطعه تلویزیون تبدیل شده است. همانطور که در قبل گفتیم، تمام تصاویری که شما در نمایشگر تلویزیون خود تماشا می کنید قبل از پردازش بر روی مانیتور، به یک منبع نور احتیاج دارد. به این منبع نور بک لایت می گویند.

در قبل برخی از تلویزیون های ال سی دی به جای بک لایت از نوعی لامپ استفاده میشد. بک لایت ها نسبت به نسل های قبلی خود مصرف کم و کیفیت بسیار بالایی دارند. بک لایت ها از تعدادی لامپ LED تشکیل شده اند. بک لایت همان نور سفیدی است که عکس های رادیولوژی را قابل مشاهده می سازد. تیره بودن قسمتی از مانیتور می تواند نشانه خرابی بک لایت باشد.

6 چشمک در تلویزیون سونی

برد بک لایت

برد بک لایت قطعه مربوط به لامپ است، وجود این دو کنار همدیگر می تواند تصاویر را به شما نمایش دهد. وظیفه برد بک لایت این است که ولتاژ برق را به اندازه کافی به لامپ برساند. این قطعه بسیار حساس است و با نگهداری نامناسب آسیب می بیند. آسیب دیدگی بک لایت باعث سوختن برد است.

متخصصان گاهی با تعمیر و گاهی با تعویض این قطعه را درست میکنند. اگر تصاویر تلویزیون سونی شما کم نور، بریده بریده و یا قسمتی از نمایشگر سیاه شده باشد احتمال می رود برد بک لایت شما دچار آسیب شده باشد.

همچنین بخوانید: راهکارهای افزایش طول عمر تلویزیون

چراغ چشمک زن قرمز تلویزیون سونی

به طور کلی، چراغ چشمک زن قرمز در تلویزیون های سونی نشانگر این است که تلویزیون در حالت انتظار قرار دارد و در حالت روشن نیست. با این حال، ممکن است دلایل دیگری نیز برای چشمک زدن قرمز وجود داشته باشد، مانند عدم اتصال به منبع تغذیه، عیب در سیستم تلویزیون و یا مشکلات دیگری.

8 چشمک در تلویزیون سونی

گاهی پیش می آید که چشمک زدن چراغ پاور، هشت چشمک بزند. معنی 8 چشمک این است که در سیستم صوتی تلویزیون مشکلی یافت شده. این نوع چشمک خیلی کم رخ می دهد  به دلیل اینکه کیفیت مونتاژ و ساختار تلویزیون های سونی در بخش صوتی بالا است و  کم پیش می آید همچین ایرادی. اما اگر به هر دلیلی این مشکل برای تلویزیون سونی شما پیش آمد به نمایندگی های سونی و یا افراد با تجربه مراجعه کنید تا این دستگاه شما را حل کنند.

13 چشمک در تلویزیون سونی

13 بار چشمک زدن تلویزیون های سونی معمولا به دلیل خرابی لامپ های فلورسنت بک لایت است. این مشکل اغلب در تلویزیون های ال سی دی قدیمی سونی رخ می دهد و خیلی کم پیش می آید که تلویزیون های جدید و ال ای دی سونی با این مشکل مواجه شوند. زیرا فناوری بک لایت این تلویزیون های بروز و با دوام هستند. لامپ های فلورسنت بک لایت، در تلویزیون های ال سی دی قدیمی سونی وجود دارند.

منوی عیب یابی تلویزیون سونی

منوی عیب یابی سونی همانطور که از اسم آن مشخص است، سیستمی برای یافتن ایرادات و ارورهای تلویزیون سونی است. اگر منو عیب یابی در تلویزیون های سونی فعال کنید و دستگاه ایرادی داشته باشد، می توانید مشاهده کنید که چراغ چشمک زن به طور مرتب روشن و خاموش می شود. وجود این سیستم مزیت بالایی محسوب می شود، چون می توانید ابتدا مشکل دستگاه خود را شناسایی کنید سپس آن را باز و تعمیر کنید. این آپشنی است که برخی از شرکت های مطرح تلویزیون آن را در تلویزیون خود قرار نداده اند.

چگونه منو عیب یاب را فعال کنیم؟

اول از همه دکمه های Power on , 5 , display , + vol بر روی ریموت کنترل خیلی سریع و پشت سر هم فشار دهید. دقت داشته باشید که برای فعال سازی منو عیب یاب، تلویزیون در حالت استندبای باشد. ابتدا تلویزیون خود را استندبای کرده، در مرحله بعد دکمه Display را از ریموت کنترل فشار دهید. دکمه display در حالت معمولی مقداری از اطلاعات تصاویر را به شما ارائه می دهد. بعد از فشردن دکمه های display , 5 , Vol + , power تلویزیون روشن می شود.

زمانی که نمایشگر روشن میشود منویی به نام منو عیب یابی به شما نمایش داده می شود. در این منو شما می توانید مقدار تمام ایراد ها و چشمک ها را مشاهده کنید. همچنین این منو امکان بازنشانی (Reset) هم دارد، شما می توانید با فشرن دکمه های 8 و 0 بر روی ریموت کنترل منو تلویزیون سونی را ریست کنید تا به حالت کارخانه باز گردد. کاربران و یا تعمیرکاران تلویزیون می توانند با استفاده از این منو مشکلات احتمالی دستگاه را بررسی و آن ها را با دقت بر طرف کنند.

همانطور که در این مقاله خواندیم تلویزیون های سونی مانند برخی از برند های دیگر قابلیت چشمک زدن چراغ پاور را دارند. این قابلیت عیب ها و ایرادات احتمالی دستگاه را به کاربر اطلاع می دهد تا در صورت نیاز آن مشکلات را رفع کنند.گاهی رفع این مشکل به تنهایی امکان پذیر نیست.مرکز تخصصی تعمیر تلویزیون استاد تی وی به صورت شبانه روزی آماده خدمات رسانی به شما عزیزان می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − هشت =